top of page
Captura de pantalla 2018-08-08 a les 13.

​

En segon lloc, trobem la categoria de treballs on es combina la creativitat i la producció de continguts amb tecnologia audiovisual, com per exemple els booktràilers, els bits de literatura, els stopmotion, els vídeo reportatges, els vídeo clips, les videoanimacions... Vegeu alguns exemples dels resultats obtinguts:

BOOKTRAILER

 El booktrailer, és un vídeo promocional d’una obra literària amb la finalitat de convidar el lector a llegir-la. El treball que hi ha al darrere és molt extens i abarca des de la part més tècnica de creació d’audiovisual fins a la part pròpiament literària , però passa, sobretot, per comprendre bé el missatge de l’obra. En aquesta presentació s'explica la metodologia i els conceptes que cal tenir present per a la seva realització: 

 

Exemple: Booktrailer Aloma de Mercè Rodoreda, premi al millor booktrailer per a joves de 14 a 18 anys (2014- Bookmovies i Departament de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya)

Vídeo Clip. Booktràiler:

​ El Video Clip Booktrailer és una modalitat de booktrailer però creat a partir del concepte de vídeoclip on la música, el cant i la posada en escena són claus.Per aquest motiu el treball col·laboratiu és molt important.

 

  The note n'és un exemple, on diferents alumnes, posen en acció les seves habilitats de cant, d'interpretació, de música amb l'objectiu de promocionar la lectura d' El Violí d’Auswichtz de Ma Àngels Anglada. A més, hi ha un treball de creació en llengua anglesa. Premi CAC a l’escola (2017), Consell d’Audiovisual de Catalunya.

Bit de literatura

"Un bit de literatura és una càpsula audiovisual breu  que té el propòsit de donar informació sobre una obra literària: autor, data de publicació de l'obra, argument, característiques bàsiques, influències, etc." https://bit.ly/2L681z4

 

  A partir del model de bit de literatura de Laura Borràs, els alumnes elaboren un vídeo amb la informació mínima per acostar el lector jove a una obra literària o a un autor.

   Exemple: La divina comèdia de Dante Allighieri (curs 2014-2015)

​

Vídeoanimació
Ancla 1

​ La videoanimació és una simulació de moviment produïda mitjançant imatges que es creen una per una; en projectar-se successivament aquestes imatges creen la impressió del moviment. S'utilizen plataformes de creació fàcilment accessibles, tot i que sovint són de pagament.

  L'exemple que compartim a continuació està relacionat amb el projecte Homenatge a Pere Calders del curs (2013-2014)on diferents alumnes van versionar el conte "Història Natural". Van combinar l'Adobe Flash Cs6, el Corel Draw CX6 i el Windows Movie Maker. Una bona combinació d'eines que demanava gran habilitat per a una divertida història.

StopMotion i hibridació.

 A 1r de batxillerat, amb el projecte BrossAlícia (2014-2016) i a través de la tècnica de videocreació stopmotion, les alumnes van fondre i expandir al mateix temps dos mons, el de Joan Brossa i el d’Alícia al País de les Meravelles.

La Creativitat, l'originalitat i la participació del grup classe en aquest muntatge va crear expectació i satisfacció per part de tothom.

Vídeoreportatge

A la majoria de projectes s’acostuma a recollir tota l’experiència de treball a través d’un videoreportatge que explica tot el procés des de l’inici del projecte fins a la presentació final. Aquesta pràctica l’assumeixen els alumnes que tenen preferències pel periodisme i la comunicació

  

  A continuació posem l’exemple del Videoreportatge del projecte de Fit a Fit, Joan Brossa i Tatjana Gromaca elaborat pels alumnes 1r Bat curs 2016-2017 dins el projecte europeu Iugoslav War's que portava a terme el col·legi Sant Miquel dels sants.

Reportatge Transmèdia:

Alumnes de 4t d’ESO del curs 2016-2017 en el projecte StMdeSomni sobre la lectura Somni d’una nit d’estiu de Shakespeare expliquen amb mitjans,llenguatges i gèneres diferents com han portat a terme el seu treball.

Narració Digital 

Projecte Odissea 2018

A la Laura i la Júlia els agrada escriure i, també l'edició de vídeo. Per aquest motiu, el seu projecte se centrarà en aquests dos aspectes creatius. 

Vídeo creatiu sobre les emocions d'Ulisses a l'Odissea (curs 2020-21)

bottom of page