top of page
Captura de pantalla 2018-08-08 a les 13.
Captura de pantalla 2018-08-08 a les 13.

En tercer lloc, trobem la categoria de treballs on es combina la literatura, la tecnologia i la digitalització:

   Realitat Augmentada (RA),l'holografia i la  geolocalització.

Realitat virtual (RV)

L'alumne de 4t ESO, després de llegir l'Odissea (versió adaptada) va escollir experimentar amb la realitat virtual.

Va elaborar un guió a través del google drive compartit amb la professora per anar fent el seguiment del contingut. Després va començar la seva aventura tecnològica d'autoaprenentatge i va contactar amb el desenvolupador de l'aplicació i amb un professor de tecnologia a través de twitter. En el seu treball hi va col.laborar alguns professors per a les veus dels personatges i alguns companys i familiars. El seu treball es va mencionar com exemple de bona pràctica a Encuentro de RV, RA y mixta en Educación que es va realitzar a la Universitat de Salamanca.

(curs 2018-2019)

Vídeo explicatiu del procediment

Bosquejo Flecha hacia abajo

4000 visualitzacions

Realitat augmentada (RA):

La Realitat Augmentada, segons la W "és el terme per a definir una visió directa o indirecta d'un entorn físic en el món real, els elements del qual es combinen amb elements virtuals per a la creació d'una realitat mixta a temps real" 

Un alumne va mostrar interès per conèixer, provar aquesta tecnologia i per això, se li va proposar el repte de dissenyar alguns personatges rellevants de l'infern de la Divina Comèdia de Dante en el projecte  stmalinfern (2014-2015)

 En aquest vídeo ens explica com ho va fer, el resultat final i els problemes que va tenir en el seu procés de creació. Llucifer, el ca Cèrber i Minos són els personatges escollits. 

L'holografia

L'holografia  es tracta d’una visió gràfica a partir de la creació d’imatges tridimensionals basades en la llum.

Aquesta tecnologia va ser un repte que l’alumne de 1r de Batxillerat, el mateix que el curs anterior va experimentar amb la RA,  va voler assumir en el projecte BrossAlícia(2015-2016), on el món del somni i de la realitat semblaven perdre els límits.  

 Videojoc- Gamificació

Els videojocs i la gamificació desperten l’interès de molts joves, per això es va plantejar la possibilitat de crear-ne un a partir dels projectes de literatura.

  Quan ja tenien el joc creat, havien d'elaborar un vídeo explicant-ho als seus companys. El curs 2014-2015 varen crear un joc per al projecte stMalinfern i el curs 2015-2016 per al projecte BrossAlícia. Es pot comprovar el grau de millora i perfeccionament entre els dos cursos.

Vídeo Animació:

Projecte Odissea 2018

Vídeo animació basada en la cançó l'Odissea dels Catarres de qui s'ha obtingut permís per penjar-lo a la xarxa.

En Roi Seoane n'ha estat el creador, després de llegir a l'aula Les Aventures d'Ulisses,adaptació de l'Odissea d'Homer i d'escoltar la cançó Ítaca de Lluís Llach i la dels Catarres a classe, va triar de projecte creatiu de #stMdOdissea provar i experimentar amb l'animació. Bona feina! 

Geolocalització de rutes literàries:

Les rutes literàries permeten els alumnes viure una experiència en contacte directe amb la realitat de l'autor o de la seva obra. Al col·legi Sant Miquel dels sants ja fa molts anys que en realitzem i, val a dir que en formats molt diferents. Vam començar amb mapes en paper i, actualment s'està treballant amb geolocalització per mòbil. Els alumnes d’elaborar una ruta literària utilitzant un servidor d’aplicacions tipus Google Maps o una aplicació de mòbil.

​

El curs 2013, un alumne va crear la seva pròpia aplicació per al sistema Android de la ruta de poesia urbana de Joan Brossa i alguns alumnes la van utilitzar el curs següent.  

 

També s’han utilitzat plataformes de creació com Tramsloc, que permeten compartir a través del mòbil una ruta.

 És el cas que presentem a continuació: es tracta d’una ruta per la ciutat de Vic vinculada a la lectura de la narració No em dic Laura de Ma Àngels Anglada. Els alumnes van enregistrar amb àudio fragments del llibre vinculats a l'espai geolocalitzat i hi van afegir comentaris. 

​

​

​

​

Captura de pantalla 2018-08-19 a les 19.
Captura de pantalla 2018-08-19 a les 19.
bottom of page